
En del av metodikken vår har vært å samle informasjon via LMS og Web 2.0-verktøy som ning, Twitter, blogger og wiki i tillegg til vanlig intervju. Selve wikien er tradisjonelt bygget opp men vi utnytter de muligheter som finnes til å sette inn ulike medieelementer og hyperlinker i teksten. Vi har altså gjort mer enn å sette strøm på en vanlig oppgave.
Nedenfor er det satt opp en punktliste der noen pluss- og minussider ved å bruke wiki som prosjektprodukt kommer hulter til bulter:
- Vi var 3 som jobbet sammen om problemstillingen. Med litt geografisk avstand mellom oss var wikien en grei plass og møtes. I tillegg har vi alle 3 vært sammen 2 ganger og hatt 4-5 telefonmøter på vanlig telefon eller Go to meeting.
- Alle har hele tiden sett hva de andre har skrevet og har fortløpende kommentert, foreslått, endret eller justert de andres bidrag. En veldig nyttig og fruktbar prosess.
- Wiki har en del muligheter til å sette inn medieelementer og hyperlinker og interne linker. Dette gjør produktet mer spennende, informativt og dynamisk, og har større informasjonsverdi og gjennomslagskraft i forhold til leser.
- Wikien har en dårlig teksteditor. Dette gjør at selve utformingen av tekst og sider kan bli litt kjedelig
- Wikien har hatt noen få bugs og har i noen tilfeller levd sitt eget liv. Dette er ikke mer enn man opplever i en vanlig tekstbehandler, rettes kjapt opp, og er følgelig til å leve med.
- Det har vært enkelt å organisere wikien slik at den ble oversiktelig og lett å navigere i.
- Innlevering av oppgaven og kommentarer fra veileder underveis har vært enkelt. Det har kun vært å sende en link på mail.
- Wikien har vært åpen for lesing av hvem som helst underveis. Det er altså en svært åpen og gjennomsiktig prosess som inviterer utenforstående til å bidra.
- Wikien åpner for å linke eksternt f.eks. til dette blogginnlegget eller diskusjonsforum på Del&bruk. Dette gjør at produktet er tilgjengelig for hvem som helst, og alle som vil kan bidra med innspill og kommentarer.
- Innspill på wikien vår samler vi senere i en epilog. Produktet er altså dynamisk og kan leve videre etter innlevering.
- Det har vært en nyttig og lærerik prosess å skrive oppgaven vår som et Web 2.0-produkt, og ta del i og erfare dette på kroppen.
- Det er skrekkblandet fryd forbundet med å eksponere seg både i skriveprosessen og sluttproduktet. Samtidig er det givende med den respons og tilbakemelding man får fra andre.
Det var 12 punkter; 9.5 med + fortegn og 2.5 med - fortegn. Det gir en klar seier til wiki som produkt. Prøv det du også!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar