06.08.2009

Skolestart

Skolestart nærmer seg og alle elevene på Vg1 i RFK har bærbar PC/Mac. Grunnmodell PC koster eleven kr.2000 dersom man velger å betale engangsbeløp, kr.2550 dersom man velger avbetaling over 3 år. Det betyr at PC/Mac er godt sponset av fylkeskommunen. Sammenstilt med at alle elever får minst kr.850 pr. år i utstyrsstipend fra Lånekassen så har elevene i praksis gratis PC.

Men hva så? Hva skjer egentlig når elevene begynner på skolen? Mange elever opplever en opptur med nye datamaskiner, men nedtur med lærere som ikke er helt klare for den digitale skolehverdagen. PC som sporadisk blir brukt i en pedagogisk sammenheng og mest fokus på elever som bruker PC til alt annet enn skolearbeid.

Hvorfor er det egentlig slik? Hvorfor tar de digitale skrittene så lang tid? Er det galt med fokus på web 2.0 når et flertall av lærerne strever med web 1.0? Hvorfor strever så mange med lærerrollen og "manglende kustus" når laptopen er en del av klasserommet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det viktigaste er at læraren med ein gong (og beinhardt dei neste vekene) formidler at det er i all hovudsak lærarane som legg premissa for pc-bruken. Pcen treng ikkje vera open!

Nokre andre tips kan du finna her: http://guttorm.hveem.no/blogg/2009/02/digitalt-kompetent-klart-du-kan/

bjolav sa...

Jeg er selvfølgelig enig med deg. PC er et verktøy som man tar opp når man trenger det, og den skal uansett ikke være oppe og åpen til enhver tid. Det er likevel mye fokusert på som en problemstilling. Aner jeg noen vikarierende motiver heR?